Ik ben in Smallingerland (Friesland) geboren. Ik heb mijn artistieke opleiding in 1992 in Enschede aan de AKI gestart, waarna ik in 1997 mijn diploma ontving. Vervolgens heb ik mijn onderwijsbevoegdheid aan de Hanzehogeschool te Groningen gehaald.

Met een Erasmusbeurs ben ik naar Italië verhuisd om te studeren aan de Accademia di Belle Arti, Genova. In Italië heb ik mijn schildertechnieken verder ontwikkeld. Ik heb verschillende cursussen op het gebied van de schilderkunst gevolgd, o.a. het gebruik van symbolen en de betekenis van kleur.

Voor mij blijft Italië dan ook een stimulerende omgeving.

Mijn kunst is geïnspireerd op het landschap van Midden – Groningen ( De Ploeg) en het prachtige Italië. Daarnaast ben ik een groot fan van koeien en katten. Ik schilder graag (huis)dieren. Mijn geloof in God is een stimulans voor mij om schilderijen te maken die blijdschap voortbrengen. Hij is de grootste Kunstenaar vind ik en de natuur, mens en dier zijn geweldig mooi gemaakt. Ondanks tegenslagen in het leven waar we zelf geen grip op hebben is er straks iets om naar uit te zien, na dit leven op aarde. Kortom, ik wil graag vreugde doorgeven. Dat kan ook als er hele moeilijke periodes zijn in je leven. Een schilderij kan toch net datgene geven wat nog ontbreekt. Een kunstwerk is daarom van waarde. Zelf verzamel ik ook graag kunst.

Exposities

2022
Groninger Kunstkring De Ploeg, Zilverkamer, Appingedam.
Expositie PKN kerk / Multifunctioneel centrum, Siddeburen
Pakje Kunst Museum Wierdenland, Ezinge
Feest van de Geest, Schildwolde
Martiniziekenhuis, Groningen

2021 UMCG, Groningen

2020 Koetshuis Ennemaborg, Midwolda i.s.m Groninger Landschap
Groninger kunstenaarsparadijs, Museum Wierdenland Ezinge

2019 Gemeentehuis Veendam
Galerie Gewaagd, Hornhuizen
Platform kunst en kerk, Joriskerk, Amersfoort
Museum Koetshuis Fraeylemaborg, Slochteren

2018 Veenkoloniaal museum, Veendam
met Lezing van Richard ter Borg ( kunsthandelaar /kenner) van Groninger kunstkring de Ploeg
Galerie Forma Aktua, Groningen
Galerie Pictura, Groningen

2017 Masterpiece Galerie Pictura, Groningen
UMCG, Groningen

2016 Galerie Noord, Groningen

2015 Kunst aan de Vaart, Assen
Galerie Forma Aktua, Groningen
UMCG, Groningen
Museum Koetshuis Fraeylemaborg Slochteren

2014 Galerie Groninger Kroon, Finsterwolde
Feest van de Geest, Hoogeveen

2013 De Lawei Galerie, Drachten
Museum de Oude Wolden, Bellingwolde

2012 Art Assen

2011 Kunsthandel Alberts
Joep Vrielink, Almelo

2009 Galeria Arte Boccanera, Trento Noord Italië

2008 Fiera Arte, Verona
Galleria Arte Boccanera, Trento Noord Italië

2007 Palazzo Trentini, Trento, Noord Italië

Bedrijfscollecties: ING Groningen, UMCG Groningen
Kunstuitleen: Hardenberg, Kunstcollectie Slochteren, CBK Amsterdam
Particuliere collecties:
Kunstverzamelaars en kunstminnenden in Nederland, Duitsland en Noord Italië.
kunst en kleur
bio opleiding AKI Italië
bio opleiding AKI Italië
huisdier schilderij in opdracht
Opleidingen:
2004 – 2005:Memotraining ‘Ondernemen is een kunst, kunst is ondernemen’, diploma 2005
2002 – 2003:HBO Onderwijs bevoegdheid, Hanze Hogeschool Groningen, Diploma 2003.
2001- 2002:Cursus Affresco techniek te Bolzano, Alto Adige, Noord Italië, diploma 2002.
1996 -1997:HBO Erasmusbeurs Academia Ligustica di Belle Arti,Genua, Italië, diploma 1996.
1992 -1997:HBO Academie voor beeldende kunsten AKI Enschede, diploma 1997.